tvmegara.gr
ΕΚΛΟΓΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕΓΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Χοροζάνης: «Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από όλους τους όψιμους «λαϊκούς σωτήρες»

Xorozanis
Κοινοποίηση

«Η κατάσταση χειροτερεύει όλο και περισσότερο» για αυτό και ο Αντώνης Χοροζάνης αποφάσισε να είναι εκ νέου Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων και να διεκδικήσει να έχει φωνή η «Λαϊκή Συσπείρωση» στα δημοτικά πράγματα.

Μας μίλησε στην παρακάτω συνέντευξη για την απόφαση αυτή, για την τρέχουσα προεκλογική περίοδο και όσα πιστεύει για τον Δήμο Μεγαρέων.

 • Πώς αποφασίσατε να θέσετε εκ νέου υποψηφιότητα για Δήμαρχος Μεγαρέων
 • Με τιμά η απόφαση του ΚΚΕ να με προτείνει για μια ακόμη φορά να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Και με τιμά πραγματικά, γιατί αυτό σημαίνει πως κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τον λαό και με δεδομένο τον αρνητικό συσχετισμό μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, το Κόμμα θεώρησε πως ανταπεξήλθα, πως έδωσα τη μάχη και υπερασπίστηκα -με τη στήριξη βέβαια των συντρόφων μου-τα λαϊκά συμφέροντα της περιοχής.
 • Είναι η πολλοστή φορά που θέτετε υποψηφιότητα. Τι διαφορετικό υπάρχει στην παρούσα φάση;
 • Το διαφορετικό στην παρούσα φάση είναι αυτό που βλέπουμε όλοι να συμβαίνει: Ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει όλο και περισσότερο, ότι « η επόμενη κυβέρνηση πάντα θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη». Και η Τοπική Διοίκηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να περνά σε τοπικό επίπεδο την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Την εμπορευματοποίηση των πάντων, τη λογική «κόστους-οφέλους». Ήδη ξεκινήσαμε με τις φωτιές «που δε σβήνουν με τίποτα», με τα εργασιακά «δουλειά μέχρι τα 74» και με τη «16ωρη ημερήσια εργασία». Να ξέρετε ένα πράγμα: Κατεβαίνω επικεφαλής μιας ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που δυναμώνει όλο και περισσότερο γιατί ο λαός αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει και ποιοι ευθύνονται. Αντιλαμβάνεται πως πρέπει να βγει από τη γωνιά που τον ρίξανε και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω στην παρούσα φάση και μεγάλος ο αγώνας που πρέπει να κάνουμε όλοι μας!
 • Έχετε κάνει επαφές για την στελέχωση του συνδυασμού της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Μεγαρέων; Πώς προχωρούν οι διεργασίες για τη συγκρότηση του συνδυασμού σας;
 • Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον λαό για την κατάρτιση του Συνδυασμού, που συνδέεται άμεσα με την άνοδο του ΚΚΕ και στην περιοχή. Υπάρχει ανταπόκριση από τη νεολαία, από τους εργαζόμενους, από τους συνταξιούχους, που βλέπουν και το λένε ξεκάθαρα πως δεν μπορεί αυτοί που ευθύνονται για χίλια δυο και ήταν «στον αφρό» τόσα χρόνια σπέρνοντας τόσα δεινά, να ζητούν εκ νέου την ψήφο των πολιτών. Από την άλλη, σίγουρα συναντούμε και περιπτώσεις συμπολιτών μας που υποκύπτουν σε μια σειρά απειλές και εκβιασμούς, -αφού έτσι είναι διαρθρωμένο το σύστημα και στην Τοπική Διοίκηση- αναγκαζόμενοι να μην στηρίξουν φανερά ή ακόμη και να κατέβουν με παρατάξεις που στην πραγματικότητα δεν συμφωνούν! Είναι πραγματικά θλιβερό και για μας εξοργιστικό οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να ψάχνουν για λύση στα προβλήματά τους σ’ αυτούς που τους δημιουργούν το πρόβλημα! Εμείς βέβαια λέμε να ξεπεράσουν αυτόν τον φόβο, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς. Πολλοί το κάνουν! Αυτό είναι και το θετικό μήνυμα. Μένει βέβαια να φανεί στην κάλπη!
 • Έχετε κατηγορηθεί αρκετές φορές για την αρνητική σας στάση στο δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων. Πώς δικαιολογείτε αυτή σας την άρνηση;
 • Η θετική ή αρνητική ψήφος σε ένα δημοτικό συμβούλιο είναι για μας ξεκάθαρα συνδεδεμένη με το τι ωφελεί και τι όχι τα λαϊκά συμφέροντα. Είμαστε οι μόνοι που δεν εξαρτόμαστε από κανέναν! Ξεκάθαρα πράγματα! Όλοι οι άλλοι από κάποιους εξαρτώνται! Από επιχειρηματίες, εφοπλιστές, κυβερνητικά κόμματα, αστικές επιλογές κάθε τύπου που είναι ενάντια στον λαό και τα δικαιώματά του. Γι’ αυτό δεν κάνουν τόσα χρόνια ουσιαστικά έργα υποδομής ούτε και τοποθετούνται ουσιαστικά για την πυρασφάλεια, τα αντιπλημμυρικά έργα, την ύδρευση που είναι ανύπαρκτη σε ολόκληρες περιοχές, την Υγεία (δείτε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων) τα σχολεία (δείτε το 1ο Δημοτικό Ν. Περάμου με τον εφοπλιστή Μαρτίνο να αναλαμβάνει την «επισκευή» με πολλά ερωτηματικά), την ανάγκη για ανέγερση νέων σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών, την καθαριότητα των σχολείων και του Δήμου με το ανεπαρκές προσωπικό και τα μέσα και τόσα άλλα. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο: Οι άλλες παρατάξεις τόσα χρόνια δεν ψηφίζουν τίποτα που είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων! Τι να κάνω; Να συνταχθώ μαζί τους; Ποτέ!
 • Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο ζήτημα στον δήμο Μεγαρέων, τι θα προτείνατε και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για αυτό;
 • Δεν χρειάζεται να πω εγώ τι πιστεύω για τα προβλήματα του λαού της περιοχής. Αυτά τα γνωρίζει ο ίδιος ο λαός και τα ζει καθημερινά στο πετσί του. Στερείται τα αυτονόητα, τα βασικά έργα υποδομής σε όλους τους τομείς που αφορούν την υγεία, την ασφάλεια, την Παιδεία, τον πολιτισμό, την ίδια του τη ζωή. Είναι η ακρίβεια, οι λογαριασμοί, οι χαμηλοί μισθοί, ο φόβος για τις φωτιές και τις πλημμύρες…γενικά κυριαρχεί ο φόβος και η απαισιοδοξία για το αύριο, για το μέλλον των παιδιών του. Εμείς αντίθετα λέμε πως δεν πρέπει να σκύβει κανείς το κεφάλι μπροστά στα προβλήματα, από την άλλη να μην περιμένει κανέναν «σωτήρα» να του τα λύσει. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Η αισιοδοξία μας χτίζεται μέσα στους αγώνες, μέσα από την πάλη που δίνει ο λαός στα σωματεία, στους Φορείς, στους Συλλόγους, μέσα από την αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής που καταστρέφει τις ζωές μας.
 • Πώς σχολιάζετε την πολυδιάσπαση των συνδυασμών, ιδίως στον χώρο της κεντροδεξιάς στον Δήμο Μεγαρέων;
 • Δεν μπαίνουμε στη λογική των μικροκομματικών παιχνιδιών που παίζουν ούτε και θα γίνουμε ντετέκτιβ για το αν έχουν προσωπικά οφέλη ή προσφέρουν κομματικές υπηρεσίες ή αν υπηρετούν μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα που μυρίστηκαν «κέρδη» στην περιοχή μας. Το σίγουρο είναι πως στα ουσιώδη συμφωνούν…όπως άλλωστε το είδαμε να γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στα δημοτικά συμβούλια. Άλλωστε κανείς δεν προέκυψε από «παρθενογένεση». Είναι όλοι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι». Γνωρίζουμε τις τοποθετήσεις τους και αν και ποιους αγώνες έχουν δώσει υπέρ του λαού. Συμφωνούν με τα «κοστολογημένα προγράμματα», υπηρετούν όλοι τους τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και για αυτό μιλούν για «πράσινη ανάπτυξη», για τουρισμό, για επενδύσεις…είναι απελπιστικά ίδιοι στα βασικά και δεν έχουν καμιά σχέση με τα λαϊκά προβλήματα που γιγαντώνονται και μας πνίγουν. Με μια λέξη συμπυκνώνεται σε μια θεατρική ατάκα: « Δε δίνω δεκάρα για σένα, την ψήφο σου θέλω μόνο».
 • Τι μήνυμα απευθύνετε στους πολίτες εν όψει προεκλογικής περιόδου;
 • Για όλους τους παραπάνω λόγους, λέμε καθαρά στον λαό πως δεν έχει τίποτα να περιμένει από όλους τους επίδοξους και όψιμους «λαϊκούς σωτήρες». Άλλωστε αυτό το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι. Γι’ αυτό σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Όσο πιο ενισχυμένη βγει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός, θα δυναμώσει η πάλη μέσα και κυρίως έξω από το δημοτικό συμβούλιο, θα έχουμε 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση. Να μην υποκύψει σε ρουσφέτια, εκβιασμούς, «συναισθηματικούς» δεσμούς και να έχει μοναδικό κριτήριο του ποιος υπηρετεί ή όχι τα λαϊκά συμφέροντα στους δρόμους του αγώνα. Αυτή τη στιγμή, σε μια κρίσιμη στιγμή, θέλουμε δημάρχους και συμβούλους που θα στέκονται ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ με το μέρος του λαού και θα σταθούν μπροστάρηδες στην πάλη για τη ζωή που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Ας κάνουμε το βήμα λοιπόν! Σ’ αυτές τις εκλογές να βγει πιο δυνατός ο λαός με πιο δυνατή ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ: Κεντρική προεκλογική ομιλία στα Μέγαρα, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Οι αλλαγές που έρχονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Το Επίχρισμα [Άνθρωπος Μαρίκα, Σάκης Σερέφας]