tvmegara.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΚΛΟΓΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕΓΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Καλκαντζάκου: «Προσβασιμότητα στις παραλίες του Δ. Μεγαρέων: Η θεωρία απέχει πολύ απ’ την πράξη»

Kalkantzakou Kineta
Κοινοποίηση

Ακολουθεί άρθρο της Νικολέτας Καλκαντζάκου, υποψήφιας κοινοτικής συμβούλου Κινέτας του συνδυασμού «Ορίζοντες» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μαργέτη.

Διαβάζοντας κάποιος το άρθρο της 13ης Ιουλίου 2023 στο περιοδικό megaraZine, θα νομίζει πως αναφέρεται σε κάποιον άλλο Δήμο. Μεταξύ άλλων, το γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων του Δήμου Μεγαρέων, ζητωκραυγάζει για τα έργα προσβασιμότητας στο Δήμο, και ιδιαίτερα στις παραλίες, όπου έχει εγκαταστήσει όπως λέει, εξοπλισμό διευκόλυνσης πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες της Νέας Περάμου, των Μεγάρων (Βαρέα), της Κινέτας και του Αλεποχωρίου. Ο εν λόγω μηχανισμός Sea Access απευθύνεται σε άτομα με κινητικές δυσκολίες (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με τραυματισμούς, χρόνιες παθήσεις, έπειτα από εγχειρήσεις κλπ) και παρέχει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.Η επίβλεψη, λειτουργία και συντήρηση του εξοπλισμού είναι αρμοδιότητα του Δήμου Μεγαρέων.

Τι γίνεται όμως στην πράξη; Από τους τέσσερις μηχανισμούς, το 2023 έχουν τοποθετηθεί μόνο οι τρεις, εκ των οποίων οι δυο παρουσιάζουν προβλήματα. Στο Αλεποχώρι δεν τοποθετήθηκε καθόλου. Στη Βαρέα, ο διάδρομος που οδηγεί στο μηχάνημα είναι απροσπέλαστος και το μηχάνημα σταματάει στη μέση της διαδρομής έπειτα από μαρτυρίες λουομένων. Από την αρχή της λειτουργίας των μηχανημάτων μέχρι και σήμερα, ο Δήμος ουδέποτε έχει ενδιαφερθεί να κάνει service στους μηχανισμούς, με αποτέλεσμα το 2021 να διακινδυνεύσουν λουόμενοι στην Κινέττα.

Έχουν κατατεθεί επιστολές στην Κοινότητα Κινέττας, καταγγέλλοντας τραυματισμούς λόγω βλάβης του μηχανισμού.Με προσωπική πρωτοβουλία και αλεπάλληλες κρούσεις από το 2021 τόσο προς τον Δήμο όσο και προς την Εταιρία Sea Access κοινοποίησα τις επιστολές. Ο Δήμος αγνοώντας τις, με παρέπεμπε συνεχώς, ανακαλύπτοντας τελικά ότι δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για τις εγκαταστάσεις αυτές. Τα πέταξαν στις παραλίες και μέχρι εκεί. Όλες οι ελλείψεις και προτάσεις βελτίωσης για την υποδομή εστάλησαν προς τον Δήμο. Τα προβλήματα αυτά τα επεσήμανε την ίδια εποχή και ο Σύλλογος ΑμεΑ Δυτικής Αττικής με επιστολή προς τον Δήμο Μεγαρέων. Ενημερώνοντας την εταιρία για την απαξίωση του προβλήματος από τον Δήμο, προσφέρθηκε το 2022 με δικά της έξοδα να κάνει συντήρηση και αναβάθμιση στο μηχάνημα της Κινέτας το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση. Στην ίδια αθλιότητα ήταν και η χημική τουαλέτα. Έπειτα από πολλές πιέσεις προς τον Δήμο, καθαρίστηκε και τέθηκε σε λειτουργία.

2023: Στην Κινέτα τοποθετήθηκε τέλος Ιουλίου ένα άλλο μηχάνημα παλιό και όχι αυτό που είχε αναβαθμιστεί. To τηλεκοντρόλ είναι χαλασμένο. Οι ρόδες του μηχανήματος είναι ξεφούσκωτες. Τα μπράτσα της καρέκλας είναι σπασμένα κάνοντας επικίνδυνη τη μεταφορά του λουόμενου. Ο μηχανισμός κολλάει διαρκώς από τα βότσαλα. Η μπαταρία του μηχανήματος θέλει αντικατάσταση. Η τουαλέτα είναι εκτός λειτουργίας. Η σήμανση του πάρκινγκ ΑμεΑ έχει σβήσει σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να είναι κατειλημμένες οι θέσεις παρκαρίσματος από άλλα αμάξια. Η γλύστρα για βάρκες που έχει δοθεί για πάρκινγκ ΑμεΑ δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, ζητώντας από τα ΑμεΑ να μετακινήσουν τα αμάξια για να βγουν οι βάρκες. Υπάλληλος του Δήμου για να λειτουργεί το μηχάνημα υπάρχει μόνο καθημερινές μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι. Η τηλεμετρία που υπάρχει στη Σύμβαση ουδέποτε τοποθετήθηκε στην Κινέτα.

Είναι αυτό κ. Σταμούλη, υπεύθυνο έργο απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που επιβάλλεται να χρησιμοποιούν την διάταξη με συμπερίληψη και ασφάλεια; Η πράξη μιλάει από μόνη της.

Με εκτίμηση

Νικολέττα Καλκαντζάκου

Υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος με τον ενιαίο συνδυασμό «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συντάξεις: Οι οριστικές ημερομηνίες για την καταβολή του Φεβρουαρίου

Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο Aπόστολος Λύτρας

Το Επίχρισμα [Άνθρωπος Μαρίκα, Σάκης Σερέφας]