tvmegara.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑΜΕΓΑΡΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σουρής Επιθεώρηση 1.11» από τη θεατρική ομάδα «Υπέρβαση» στο Στρατουδάκειο [βίντεο]

Batch 397094427 1688044055011665 376071523203983054 N
Κοινοποίηση

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Υπέρβαση» προσκαλεί τον κόσμο στην παράσταση «Σουρής Επιθεώρηση 1.11» σε σκηνοθεσία Κ. Κάρκα. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Μέγαρα με ημέρα πρεμιέρας την 3η Νοεμβρίου και ώρα 21:15. Επόμενες ημερομηνίες παραστάσεων: 5,6,8,9 και 10 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

https://youtube.com/watch?v=demu976nEkg%3Ffeature%3Doembed

Με την υποστήριξη του Δήμου Μεγαρέων και της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μεγαρέων.

Image

Είναι, μεταξύ άλλων, χορηγός επικοινωνίας της παράστασης και της συγκεκριμένης προσπάθειας της θεατρικής ομάδας «Υπέρβαση» και κατόπιν ευγενικού αιτήματος μέλους της ομάδας αναζητήσαμε περαιτέρω οικονομική υποστήριξη την οποίαν και θα αναφέρουμε, χωρίς να έχει ζητηθεί από τους χορηγούς. 200 ευρώ ο ιατρός Σωτήρης Πιλίλης, 50 ευρώ ο Βόρδος Δημήτρης, αγρότης και 50 ευρώ ο Γιάννης Δημητρακόπουλος, ειδικός στον κλάδο της Πληροφορικής).

Λίγα λόγια για το έργο από τον Κων. Κάρκα:

«Κάθε αρρώστια έπεσε εδώ μες στην Αθήνα,
Ογρήγορα για το Θεό να φύγομε στην Κίνα!»,
φωνάζει αγωνιωδώς ο Τοκιστής στην «Επιδημία» του Γεώργιου Σουρή. Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια που έπεσε απάνω ανοίγοντας κατά τύχη τα Άπαντα Σουρή σε μια σχολική βιβλιοθήκη ο Κωνσταντίνος Κάρκας και «αμέσως με πυρέσουσαν ηγέρθειν φαντασίαν» για να ανεβάσει το μονόπρακτο αυτό.

Η θεατρική ομάδα «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» άρχισε να δημιουργείται πολύ γρήγορα μετά το κάλεσμα που έκανε ο πολιτιστικός σύλλογος «ο Θέογνις» κάπου στις αρχές του 2023. Όλα τα άτομα της ομάδας έγιναν ένθερμοι οπαδοί του σατυρικού μας ποιητή και πολύ γρήγορα συντέθηκε μια επιθεώρηση από ποιήματα και μονόπρακτα του Σουρή.

Ο «Ενωματάρχης» που κυνηγά να εισπράξει το επιτήδευμα από κάθε δυστυχή και ταλαιπωρημένο «Αναπαραδιάδη» δικηγόρο (ενώ αφήνει τους «Κλέφτες» με παλάτια άπιαστους), η αδελφή του γεροντοκόρη «Μελπωμένη» που αγωνιά να βρει γαμβρό, ο τροβαδούρος «Ρωμηός» που δεν πληρώνει ποτέ στον καφενέ, η Μαριόλα η «Γλωσσού» που τρυπώνει σε κάθε σπίτι για να μάθει κάθε τι, η «Προξενήτρα» που προξενεύει παντρεμένες, ο υπέροχος «Φασουλής» φιλόσοφος που διερωτάται «ΤΟΥ ΜΠΗ ΟΡ ΝΟΤ ΤΟΥ ΜΠΗ;», ο άγρυπνος «Κλητήρ» και οι εργολαβίες του σε κάθε «Ζαμπέτα» αγράμματη κουζίνα, η «Αφροδίτη», ανιψιά του τοκιστή «Καραβοτσακισμένου», που στέλνει γράμματα απελπισίας στον «Μαζέτα» επίκουρο ιατρό, ο οποίος συνταγογραφεί το όνομά της αντί εμετικά και τέλος «ο ιππότης του Σωτήρος και Χιώτης διαβολόλωλος» ποιητής, συνθέτουν τον κόσμο του θεατρικού έργου «ΣΟΥΡΗΣ, ΕΠΙΘΕΏΡΗΣΗ 1.11» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Λ. Κάρκα. Όλοι, πλην του ποιητή, δραματικές καρικατούρες μιας Ελλάδας που προσπαθεί να αποκτήσει εθνική συνείδηση και να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λ ΚΑΡΚΑΣ
Υπεύθυνη Οργάνωσης και Συντονισμού παράστασης: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΚΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗ
Πρωτότυπη Μουσική για τα ποιήματα ‘ΚΛΕΦΤΕΣ’ και ‘ΡΩΜΗΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ’: ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ
Σκηνογραφία – Φωτισμοί – Ενδυματολογία – Κινησιολογία – Μουσική Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λ ΚΑΡΚΑΣ
Τεχνική κάλυψη φωτισμού – ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ
Κοστούμια: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΙΑ) ΒΑΡΕΛΑ
Σκηνικά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ΜΙΝΑ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ
Ειδική κατασκευή: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ
Ηθοποιοί: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λ ΚΑΡΚΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΤΖΕΤΖΟΣ, ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ, ΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΚΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΣΤΑΝΗ, ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΩΤΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΑΤΑΡΑΣ, ΒΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ.

Κωνσταντίνος Λ. Κάρκας
Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Επαγγελματίας Καθηγητής Δραματικής Τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Κορίνθου στην Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε Αθήνα, Νέα Σμύρνη και Μέγαρα

13-05-2024 ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ,..