tvmegara.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΜΕΓΑΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διέλευσης βυτιοφόρων LNG από το Πέραμα Μεγάρων

Lng 1536x1152
Κοινοποίηση

Σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι σύλλογοι : Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μελιού Μεγάρων «Αγία Τριάδα», Σύλλογος Αλμύρες Βουρκάρι, Σύλλογος Οικισμού Λάκκας Καλογήρου, Σύλλογος Περάματος Μεγάρων, αναφέρεται ότι πρόκειται να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023 στην Κεντρική Πλατεία Μέγαρων, στις 17:30 το απόγευμα.

«Εμείς οι Σύλλογοι των περιοχών που πλήττονται άμεσα από την διέλευση των Βυτιοφόρων LNG από τις περιοχές μας, καλούμε όλους τους πολίτες των Μέγαρων, της Νέας Περάμου και των γύρω οικισμών σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τους πραγματικούς κίνδυνους που εγκυμονεί η διέλευση αυτών των Βυτιοφόρων «ΒΟΜΒΕΣ» από την Μεγαρικη Γη.

Η συγκέντρωση Διαμαρτυρίας – Ενημέρωση των κάτοικων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023 στην Κεντρική Πλατεία Μέγαρων, Βασιλέως Κωνσταντίνου, στις 17:30 το απόγευμα (Έναντι της Εθνικής Τράπεζας)

Το πρόσφατο ατύχημα με το βυτιοφόρο LNG των 7.500 lit φορτιού, στην Ολυμπία Οδό, το κλείσιμο της Ολυμπίας Οδού και της ΠΕΟΑΚ για ώρες και την εκκένωση ακόμα και παραπλήσιων περιοχών της Κινετας σε απόσταση 1500 μέτρα από το Συμβάν, μας δίνει ένα μικρό μόνο δείγμα για το τι μπορεί να συμβεί με ένα παρόμοιο ατύχημα με ένα βυτιοφόρο LNG των 20.000+ lit φορτιού.

Η ζώνη εκκένωσης, σε ακτίνα, για τέτοιο συμβάν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ορίζεται στα 2.800 μέτρα τουλάχιστον.

Πρόκειται για την ζώνη που μπορεί να πληγεί άμεσά από ενδεχόμενη έκρηξη.

Επειδή στην πορεία της διαδρομής αυτών των βυτιοφόρων «βόμβες» από την προβλήτα του Περάματος Μέγαρων έως την ΝΕΟΑΚ βρίσκονται,

Εκτός από τον ευαίσθητο υγροβιότοπο του Βουρκαριού

Οι δεξαμενές των ΕΛΠΕ στο Πέραμα (Εντασσόμενες στην Οδηγία SEVESO)

Το Στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων με τα Πυρομαχικα του

Το χημικό εργοστάσιο MEGARA RESINS SA

Η έκρηξη ενός τέτοιου Βυτιοφόρου «βομβά» αν πλήξη μια από αυτές τις εγκαταστάσεις τότε το συμβάν θα επεκταθεί εκθετικά, χωρίς κάνεις να μπορεί να εκτιμήσει το Μέγεθος της καταστροφής που θα προκύψει και θα αφορά πλέον και τις πόλεις της Νέας Περάμου και των Μέγαρων αλλά και της Μεγαρικής Γης.

Αν συνυπολογιστεί ότι σε πλήρη λειτουργία, θα περνούν, από αυτόν τον εντελώς ακατάλληλο δρόμο, μη πιστοποιημένο και αδειοδοτημενο για τέτοια χρήση, όπως και η επιβατική προβλήτα του Περάματος, δυο φορτηγά ανά μισάωρο, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, όλο των χρόνο εις το διηνεκές, καταλαβαίνετε ότι το συμβάν που τώρα μας φαίνεται μακρινό και φανταστικό, θα γίνει σιγουρά πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ λοιπόν να τεθούν σε τέτοιο κίνδυνο οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών μας, οι περιουσίες μας που με κόπους ζωής αποκτήσαμε, για να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα μεταφοράς η ΔΕΣΦΑ και να αυξήσει τα κέρδη της.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ.

ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένα τα έσοδα αλλά και το δημόσιο χρέος στο β’ τρίμηνο

Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Κορίνθου στην Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων

Ξεπέρασαν τα 1,3 δισ. ευρώ οι προσφορές στις δύο δημοπρασίες ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου